VVD is akkoord met plannen rondom de Vecht, maar waarschuwt voor koppeling van natuurgebieden omdat dit de landbouw in gedrang kan brengen.

Vanavond zijn verschillende bestemmingsplannen behandeld. De VVD heeft haar zorg uitgesproken over de natuurgebieden rondom de Vecht. Vooral gewaarschuwd dat dit geen gekoppelde natuurgebieden moeten worden, die aangewezen kunnen worden als Natura2000 gebieden, want dan zijn onze landbouwers nog verder van huis.

Wethouder te Rietstap en  CU en GL vonden dat de VVD naar spijkers op laag water zocht. Maar wat de VVD en het CDA betreft is het een serieuze zorg. Van natuur kunnen we niet eten, en als Hardenberg zijn we een gemeente waar landbouw een belangrijke economische pijler is. Een pijler die we moeten koesteren. De VVD heeft de PPLG ingezien en dat baart haar zorgen. 

Wethouder Breukelman zit aan de gebiedstafels en zal de raad op de hoogte houden van de gesprekken. De motie is door de VVD samen met CDA was ingediend is daarom aangehouden.

Ook de motie rondom de ganzen overlast is aangehouden, de wethouder heeft toegezegd dat hij bij de raad terugkomt als tellingen daar aanleiding toe geven.