Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan vastgesteld

Het GVVP is afgelopen dinsdag vastgesteld door de Hardenbergse gemeenteraad. Unaniem, met 3 aangenomen amendementen van de VVD en 3 andere amendementen die mede zijn ingediend door de VVD.

Voor het eerst in de geschiedenis ligt er een GVVP. Het gemeentelijke verkeer en vervoersplan had wat de VVD ambitieuzer gemogen maar het kon na het aannemen van verschillende amendementen unaniem worden aangenomen.

Er is door een flink aantal fracties goed samengewerkt. Wat de VVD betreft hoort dat ook zo. Wij zijn samen de gemeenteraad van Hardenberg we moeten het beste willen voor onze gemeente en op gebied van verkeer zijn de accenten soms wat verschillend. Maar iedereen wil een goede bereikbaarheid en grote verkeersveiligheid. Amendementen zijn gemaakt over logische fietsroutes, de kerndoelen zijn aangescherpt, toekomstige bedrijventerreinen worden ingericht zodat er rekening wordt gehouden met wandelen en fietsen, terwijl 50km/u de norm blijft (geen 30km/u zoals in eerste plannen stond), meer openbare laadpalen en we bereiden ons wegennet voor op slimme veiligheidssystemen die de standaard zijn voor alle auto's die nu worden geproduceerd.

Het was weer een hele lange vergaderavond, die net voor middernacht werd afgesloten, maar deze keer kijken we er heel tevreden op terug.