Vervolg Zoom meepraatsessie 22 april 2021

Donderdag 22 april hebben wij een meepraatsessie gehouden over de toekomst van het sportpark De Boekweit in Dedemsvaart: Verplaatsen of renoveren?
In totaal hebben 61 mensen meegedaan aan deze sessie waaronder vertegenwoordigers van de sportclubs, Plaatselijk Belang, Stichting Buren Kotermeerstal Zuid en direct omwonenden.
Bijna iedereen gaf aan dat de opdracht van de gemeenteraad aan het College te eenzijdig van opzet was, omdat alleen de haalbaarheid in onderzoek is gegeven voor verplaatsing naar de Kotermeerstal.
De VVD-fractie is het met de insprekers eens en heeft haar verantwoordelijkheid genomen door vandaag alle fracties in de Gemeenteraad aan te schrijven met het verzoek om een nieuwe opdracht te geven voor een breder onderzoek dat samengevat zou moeten luiden:
• Wat is verstandig, renoveren van de locatie Boekweit of verplaatsen?
• Ingeval verplaatsing beter is, welke locaties zouden daarvoor in aanmerking komen?
• Betrek alle betrokkenen bij de procedure en communiceer open en transparant en
• Het haalbaarheidsonderzoek Kotermeerstal niet te publiceren en/of te gebruiken totdat een breder haalbaarheidsonderzoek is gedaan.
Hiermee hopen we op een goede procedure met heldere communicatie om te komen tot een breed draagvlak voor de beste oplossing.