Korte update van de fractie

Uitwerking parkeerbeleid en Bestemmingsplan Havezathe Es

Nieuw is dat de VVD-fractie een korte terugblik geeft op de afgelopen raadsvergadering. Dat doen wij heel beknopt; wilt u meer informatie over de raadsvergadering of de oriënterende ronde? Dan kunt u altijd de besproken stukken inzien en de vergadering terugkijken op: https://hardenberg.raadsinformatie.nl/

Tijdens de raadsvergadering van 13 april 2021 stonden twee bespreekstukken op de agenda.

Uitwerking parkeerbeleid Hardenberg
Vorig jaar had de VVD-fractie al tegen het eerste voorstel voor het parkeerbeleid gestemd, omdat - wat ons betreft - de lappendeken aan maatregelen niet voldeed aan de opdracht van de gemeenteraad, die was namelijk kort en bondig: het moet simpel en eenvoudig, met meer comfort en gemak. Bovendien waren de ondernemers duidelijk, dit was niet waar zij op hoopten. Het voorstel van Stad Hardenberg om overal het parkeren het eerste uur gratis te maken was helaas niet bespreekbaar voor de rest van de raadsfracties.

Vandaag kwam de uitwerking in de gemeenteraad. De uitwerking is maar liefst 13 pagina's lang en voldoet volgens ons niet aan het basisidee, waarin ‘simpel en eenvoudig’ het uitgangspunt vormen. Daarom heeft de VVD-fractie tegen dit voorstel gestemd.

Bestemmingsplan Havezathe Es
Wij vinden het bestemmingsplan er goed uitzien. De VVD-fractie heeft echter in de oriënterende ronde wel vragen gesteld over de toekomstige ontwikkelingen voor (boeren)bedrijven in dit gebied en vroegen wij aandacht voor de (fiets)veiligheid. De wethouder heeft hier toezeggingen op gedaan die voor ons voldoende aanleiding geven om dit mooie plan te omarmen, daarom hebben wij dus voor dit voorstel gestemd.