Mirjam Lubbers en Erik Back verlaten de gemeenteraad

 Op 15 december nemen Mirjam Lubbers en Erik Back afscheid van de gemeenteraad van Hardenberg. Beide verlaten de Hardenberse gemeenteraad op eigen verzoek. Mirjam Lubbers verhuist naar de gemeente Ommen. Erik Back gaat zich meer richten op innovatie binnen zijn boerenbedrijf. De vrijkomende zetels worden ingenomen door Liam Borger en Madelon Baan.

Mirjam Lubbers is sinds 2018 raadslid in Hardenberg. “Ik heb me in de afgelopen jaren met veel plezier ingezet om de kernen leefbaar te houden. Vanwege mijn verhuizing naar een andere gemeente neem ik nu noodgedwongen afscheid van de Hardenbergse gemeenteraad.”

 Erik Back zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Hij gaat zich richten op de ontwikkeling van zijn agrarisch bedrijf. “Naast raadslid ben ik ook ondernemer. Mijn bedrijf maakt nu een mooie ontwikkeling door waarbij we ons richten op innovatie in de agro en food sector. Daarin heb ik steeds meer samenwerking met overheden, daarom kies ik ervoor om te stoppen als raadslid.”

Fractievoorzitter Bert Gelling heeft begrip voor de beslissing van beide raadsleden. “Het is natuurlijk altijd jammer als betrokken raadsleden de fractie verlaten, maar ik snap de keuze. Ik ben trots op de bijdragen van Mirjam en Erik. Ik wens Mirjam veel geluk in haar nieuwe woonplaats. En Erik wens ik veel succes met het verder bouwen aan zijn onderneming, wij zijn trots op een innovatieve boer als Erik Back.”

Mirjam Lubbers en Erik Back nemen tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar afscheid.

De vrijkomende zetels worden ingenomen door Liam Borger en  Madelon Baan. Zij worden tijdens de 1e raadsvergadering van het nieuwe jaar geïnstalleerd. Tijdens deze vergadering zal Madelon Baan ook haar schaduwlidmaatschap overdragen aan Gert Overweg.

Liam is woonachtig in Dedemsvaart, hij is 22 jaar jong. Madelon is 49 woont in Hardenberg en was al actief in de schaduwfractie. Beide hebben zin om aan de slag te gaan.