VVD Hardenberg en Leefbaar Hardenberg gaan fuseren

De lokale afdeling van de VVD in Hardenberg gaat fuseren met oppositiegenoot Leefbaar Hardenberg. Dat hebben beide partijen vanmorgen bekendgemaakt.

De stap is opmerkelijk: fractievoorzitter Petra Baarslag van Leefbaar Hardenberg stapte in 2007 nog uit de VVD na onenigheid. Volgens Baarslag is er echter veel veranderd in de loop der jaren en is de huidige VVD totaal vernieuwd en meer gericht op de lokale gemeenschap. 

In de gemeenteraad van Hardenberg heeft de VVD op dit moment drie zetels, Leefbaar Hardenberg één. CDA en ChristenUnie zijn in Hardenberg de grootste partijen en zijn goed voor negen en acht zetels. 

Positie versterken

Door samen te gaan, hopen de VVD en Leefbaar Hardenberg hun positie te versterken. Of zoals Baarslag zegt: "Dan kun je een deuk in een pakje boter slaan". 

Er is volgens Baarslag bewust voor gekozen om niet alleen een zogeheten lijstverbinding aan te gaan maar ook direct volledig te fuseren. "We willen er vol voor gaan. Samen komen we uit op vier zetels. En we hopen op termijn nog groter te groeien."