Jante Oosting

Jante (45) is directeur van merkstrategiebureau VILLA5 en communicatiebureau voor de publieke sector COMcept. Ze houdt ervan om in haar vrije tijd te tennissen, fietsen en zwemmen. Ze traint zelfs voor haar eerste triatlon! Als we Jante vragen hoe ze in de gemeente Hardenberg terecht is gekomen, antwoordt ze: “ik woon nu alweer bijna 20 jaar in het mooiste stadje van de gemeente, namelijk Gramsbergen. Daar waar de Vecht ons land binnenstroom.


Bij de toenmalige gemeente Gramsbergen kreeg mijn eerste plek waar ik vanuit mijn studie in Groningen ging stagelopen. Daar maakte ik 25 jaar geleden voor het eerst echt kennis met ‘een’ gemeente en gemeentepolitiek sprak mij toen al aan. Ik was bij elke raadsvergadering aanwezig. In 2009 ben ik zelfstandig communicatieadviseur geworden en startte ik met mijn huidige compagnon Marcel van Dijk COMcept en later VILLA5. We werken nu met 35 collega’s vanuit Hardenberg, Enschede en Apeldoorn aan heel veel mooie projecten.” 


Jante is al meer dan 25 jaar lid van de VVD. “Ik ben geïnteresseerd in wat er om me heen gebeurt. Ik vind daar vaak ook wel iets van. Als je mee wilt praten, vind ik dat je je ergens bij moet aansluiten. Als lijstduwer blijk ik op de achtergrond actief en de linking pin vanuit Gramsbergen naar de raad.”  


Het mooiste stukje van Gramsbergen, dat is voor Jante toch wel de Vecht. “Als ik de straat oversteek, loop ik zo naar de Vecht. Dat is zo uniek. Daar kan ik echt even tot rust komen en genieten van de geweldige omgeving waarin wij wonen.”