Jeanet Meijerink-Heuver

Jeanet (51) woont met haar man, drie zoons en hond Bobbie in Hardenberg. Ze is zelfstandig ondernemer en bestuurder bij een pensioenfonds. Naast haar werkzaamheden houdt ze van tennis, lezen en wandelen. Dat laatste doet ze graag in een beukenbos. “Ik word echt super gelukkig als ik wandel in een beukenbos. Ik weet niet waarom, maar dat maakt me echt een blij mens.”

Jeanet heeft op verschillende plaatsen in de gemeente gewoond. “Toen ik drie maanden oud was, verhuisden mijn ouders naar Hardenberg. Sindsdien heb ik gewoond in zowel Hardenberg, Diffelen, Mariënberg, Oud-Bergentheim als Heemse. Toen ik 17 was, heb ik 10 maanden in de USA gewoond. Daar werkt politiek heel anders en realiseerde ik me in wat voor een geweldig land we leven. Ik denk dat mijn politieke interesse daar eigenlijk is aangewakkerd.”

Jeanet is begonnen aan haar 2e termijn in de gemeenteraad. “Politiek zijn de verschillen op gemeentelijke thema’s vaak helemaal niet groot. We willen allemaal goede bereikbaarheid, brede fiets en wandelpaden, goede zorg en een veilige omgeving. Graag zet ik me daar de komende jaren weer voor in. Door goede plannen goed te keuren en kritisch te zijn wanneer dat nodig is. Maar ook hoop ik dat we het vertrouwen in de politiek kunnen vergroten, door inwoners beter te betrekken. Ik heb er zin in om mij de komende vier jaar weer in te zetten voor onze mooie gemeente. Wij hebben een super team dat graag voor onze gemeente aan de slag gaat."

Portefeuilles van Jeanet zijn:

- (Boven)lokale bereikbaarheid en mobiliteit 
- Verkeer en vervoer (incl. GVVP en fietsplan)
- Jeugdbeleid en jeugdzorg 
- Wmo, zorg en welzijn
- Inburgering (incl. AZC)
- Gezondheid en preventie
- Inclusiebeleid 
- Minimabeleid 
- Werk en inkomen 
- Onderwijs en educatie