Werner ten Kate

Werner ten Kate is 52 jaar en geboren en getogen in Balkbrug. Ten Kate was eerder burgemeester in de gemeente Giessenlanden, wethouder in Lansingerland en is nu wethouder in het zakencollege van Hoogeveen. In die gemeenten heeft hij ruime bestuurlijke ervaring opgedaan die in Hardenberg goed van pas kan komen.  Zo heeft hij als bestuurder uitvoering gegeven aan de portefeuilles jeugd, onderwijs, financiën en het altijd ingewikkelde dossier van de noodzakelijke energietransitie. Ook met regionale samenwerking en gemeentelijke belangenbehartiging op landelijk niveau heeft hij veel ervaring.

Werner woont in Ommen en blijft daar ook wonen. Dat is voor de VVD geen bezwaar, omdat hij wel echt van hier is en weet wat er speelt in de gemeente.  

 We zijn er bijzonder trots op dat een man met zoveel bestuurlijke ervaring  voor ons kandidaat wethouder wil zijn, zegt fractievoorzitter Bert Gelling.

‘We komen bewust nu ook al met deze informatie naar buiten omdat we richting de kiezers transparant willen zijn. Wij hebben ervoor gekozen om alleen lokaal actieve inwoners op de lijst te zetten en daar hoort ook een wethouder bij die verankerd is in onze gemeente: dat is Werner!’.

Werner ten Kate: ‘Door mijn lokale roots ben ik ervan overtuigd de taal van het gebied te spreken en de maatschappelijke uitdagingen goed te kennen. Ik denk dat ik met mijn bestuurlijke ervaring een goede bijdrage kan leveren aan een stabiel bestuur in de gemeente Hardenberg voor de komende periode. Ik zie ernaar uit om samen met de andere Hardenbergse partijen de hele gemeente Hardenberg nog beter te maken. Want het is goed, maar het kan nog beter.