Zayd Al-Khayat

Zayd (22) is momenteel bezig met het afronden van zijn studie HBO-Rechten bij SLTN in Hilversum. Hij houdt van sporten en brengt veel tijd door met vrienden en familie. Sinds hij 15 jaar geleden met zijn ouders vanuit Irak naar Nederland is gevlucht, woont hij in Hardenberg. “Ik had nergens liever willen wonen. De groei die Hardenberg de afgelopen 15 jaar heeft doorgemaakt is prachtig om te zien. Aan die groei zou ik graag een steentje bij willen dragen.”

Zayds favoriete plek in de gemeente Hardenberg is het stadscentrum van Hardenberg. “Ik vind het mooi om te zien hoe de lokale ondernemers zich inzetten om het centrum een bruisend leven te geven: van de vele horecagelegenheden tot de kledingwinkels. In de zomer voelt het door de drukte en sfeer in het stadscentrum als vakantie in eigen gemeente.

Zayd wil zich voornamelijk inzetten voor het creëren van een fijne woonomgeving voor jongeren in de gemeente. Dit houdt in dat het wonen in Hardenberg betaalbaar moet blijven. Daarnaast is het van groot belang dat de jongeren die hier wonen, ook in de buurt kunnen werken. Dit voorkomt dat ze wegtrekken naar andere delen van het land waar de werkgelegenheid hoger is.

“Bij de VVD staat ook veiligheid hoog in het vaandel. Het is belangrijk om de criminaliteitscijfers in de gemeente Hardenberg nog verder te laten dalen. Iedereen moet zich namelijk veilig voelen op straat, zowel overdag als ‘s nachts. Daar zet ik mij graag voor in!”

Zayd zal de komende periode 2022-2026 als schaduwfractielid betrokken blijven bij de VVD fractie.